Ακανόνιστες Πλάκες
Κυβόλιθοι
Πλακάκια Δάπεδου
Δάπεδα 60x60
Βυζαντινά Δάπεδα
Ακανόνιστες Αντικ Πλάκες
Σκάλες
Slabs
Πλακάκια Επένδυσης
Σκαπιτσαριστά
Rock Faces (καπάκια)
Πάνελ πέτρας
Τούβλα
Λιθόπετρες
Πρέκια - Αγκωνάρια
Σκεπόπλακες
Σχάρες πέτρας
Βότσαλα
Deco Uni
Ψηφίδες
Πέτρες Κήπου
Πατήματα Κήπου
Διακοσμητικά Κήπου
Ψησταριές
Ψηφιδωτά
3D Ψηφιδωτά
Πέπλες σε δίχτυ
Μέταλλα & Γυαλάκια σε δίχτυ
Fildisi
Μπορντούρες - Λιστέλο
PREMIUM collection
Νιπτήρες
Home Accessories
  

Επενδύσεις Τζακιών από Μάρμαρο και Πέτρα

 

Αναδημοσίευση από το περιοδικό
Architectural STONE ANNUAL
Εκδότης : BUSINESS DATA ΕΠΕ
Φαβιέρου 24-26 Αθήνα
Τηλ.: 210-5241394
 
 
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΖΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ
 
Η πέτρα και το μάρμαρο αποτελούν, αναμφίβολα, εξαίρετα υλικά κατασκευής επενδύσεων τζακιών. ‘Άλλωστε, η διακόσμηση του τζακιού με μάρμαρα και πέτρα χρονολογείται από την εποχή της Αναγέννησης, όταν το τζάκι γνώρισε τον πραγματικό του θρίαμβο με δουλεμένες τις λεπτομέρειες του, αποτελώντας πραγματικά ανάγλυφο ή ολόγλυφο κομψοτέχνημα. Από τότε , διάσημοι αρχιτέκτονες και γλύπτες διέπρεψαν ως σχεδιαστές και κατασκευαστές τζακιών , χρησιμοποιώντας φυσικά διακοσμητικά πετρώματα για τις δημιουργίες τους.
 
Το τζάκι παραμένει πάντοτε ένα από τα πιο αγαπητά στοιχεία στην κατασκευή της κατοικίας. Γιατί πέρα από την χρηστική του αξία, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και θαλπωρής, που ειδικά ο σύγχρονος άνθρωπος έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Ο τρόπος ζωής είναι τόσο φορτισμένος από άγχη και οι ρυθμοί είναι τόσο έντονοι, που για τον άνθρωπο, σήμερα, το σπίτι, εκτός από χώρος κατοικίας, που σαφώς καλύπτει τις καθημερινές πρακτικές ανάγκες, είναι και οδικός του μικρόκοσμος χαλάρωσης. Είναι το δικό του κάστρο, όπου μπορεί να ανεφοδιαστεί ψυχικά, να ξεκουραστεί και να έρθει σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα. Συνεπώς, όσο πιο πολύ οι απαιτήσεις της καθημερινότητας απομακρύνουν τον άνθρωπο από το σπίτι, τόσο πιο έντονη γίνεται η ανάγκη, οι σύγχρονες κατοικίες να εξοπλίζονται με διάφορα στοιχεία που έχουν ως στόχο να προσφέρουν μικρές στιγμές ευχαρίστησης στον ιδιοκτήτη τους, αποφορτίζοντας τον από την κούραση της ημέρας. Η <<εστία>> του τζακιού, εξάλλου, όπου γίνεται η καύση των ξύλων, είναι λέξη που παραπέμπει και στην έννοια του σπιτιού. Παίζοντας με τις λέξεις, επομένως, μπορεί να πει κανείς πως η αναμμένη εστία μπορεί πραγματικά να δώσει ζεστασιά, όχι, μόνο με την έννοια της θέρμανσης, αλλά και με την έννοια της όμορφης ατμόσφαιρας, μετατρέποντας μια κατοικία σε <<εστία>> χαλάρωσης, ψυχικής ηρεμίας και απόλαυσης.
Έτσι, το τζάκι, αλλά και το Jacuzzi ή ακόμη και το home cinema συναντώνται πλέον σε ολοένα και περισσότερες κατοικίες, καθώς όλοι επιθυμούν ο ελεύθερος χρόνος τους, αφού δεν είναι ποσοτικά πολύς, να είναι τουλάχιστον ποιοτικά καλός. Ίσως να έχουν αλλάξει οι λόγοι που το τζάκι ξανακερδίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του. Η εικόνα της ελεγχόμενης φλόγας, όμως, εξακολουθεί να μαγεύει τους ανθρώπους και ταυτόχρονα μπορεί να ξεκουράσει το βλέμμα τους από τις εικόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή που κάνουν τους ανθρώπους να σιωπούν. Ο άνετος καναπές, δίπλα στο τζάκι φιλοξενεί τώρα τους φίλους και τη σύγχρονη οικογένεια, που μπορεί να μαζευτεί, να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα.
Το τζάκι, λοιπόν, είναι στις ημέρες μας μια προσιτή πολυτέλεια και σ’αυτό βόηθησε ιδιαίτερα και η τεχνολογική εξέλιξη του τομέα, η οποία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η γκάμα των επιλογών είναι πραγματικά τεράστια. Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη και ταυτόχρονα το φάσμα των τιμών μπορεί να καλύψει κάθε προϋπολογισμό. Η αυξημένη ζήτηση έχει δημιουργήσει αντίστοιχη προσφορά όχι μόνο λειτουργικών, αλλά και αισθητικών λύσεων.
Σήμερα το τζάκι, ανεξάρτητα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον τρόπο λειτουργίας του, που έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το παρελθόν, εξακολουθεί  να αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο εσωτερικής διακόσμησης που προσθέτει αξία σε ένα χώρο. Πολλές φορές μάλιστα, η διακοσμητική  του αξία μπορεί να είναι και πρώτιστης σημασίας, ίσως και ο μοναδικός, λόγος για να αποκτηθεί ένα τζάκι.
Όταν, επομένως, το αισθητικό αποτέλεσμα έχει ανάλογη σημασία με τη θερμική απόδοση, η προσοχή επικεντρώνεται στο στυλ της επένδυσης του τζακιού και στο εφέ της φλόγας. Για την επένδυση υπάρχουν πολλές έτοιμες λύσεις στην αγορά και πολύ περισσότερες προτάσεις, κυρίως σε μάρμαρο, που μπορούν να σχεδιαστούν από designers και να υλοποιηθούν από εξειδικευμένες στο θέμα επιχειρήσεις. Ο τύπος και η τεχνολογία της εστίας δεν επηρεάζει τόσο την επένδυση, όσο το εφέ της φλόγας. Η θέαση της ελεγχόμενης φλόγας σε ένα τζάκι με ανοιχτή εστία, όπου κανείς έχει την ψευδαίσθηση πως απλώνοντας το χέρι του, θα αγγίξει τη φωτιά, διαφέρει αρκετά από ότι σε ένα κλειστού τύπου τζάκι. Το πυρίμαχο τζάμι φιλτράρει την τελική εικόνα, προσφέροντας ένα διαφορετικό οπτικό σύνολο. Σ την περίπτωση των τζακιών αερίου, η φλόγα εγκαταλείπει την παραδοσιακή της μορφή, αναδύεται ακόμη και από βότσαλα  ή γυαλί και, παράλληλα μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα και ελεγχόμενο ύφος.
Για ένα τζάκι, εξάλλου, που αντιμετωπίζεται καθαρά ως διακοσμητικό στοιχείο, μπορεί να επιλεγεί η οικονομική λύση ανοιχτής εστίας και να προσεχτεί περισσότερο η περιβάλλουσα κατασκευή, κυρίως από μάρμαρο. Ακόμη και αν δεν λειτουργήσει ποτέ ένα τέτοιο τζάκι, το οπτικό εφέ της φλόγας μπορεί να υπάρχει προσθέτοντας στην εσοχή της εστίας αναμμένα κεριά ή μια διακοσμητική συσκευή αερίου <<ανοιχτής καύσης>>( gas basket)

σελίδα 2 >>  

Επενδύσεις Τζακιών από Μάρμαρο και Πέτρα

 
+30 25920 51400 Monday to Friday 08:00 - 18:00
Saturday 08:00 - 15:00
ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΗΠΙΑ
Τ.Κ. 64 100
Τηλ:+30 25920 51151 - 51400
Φαξ:+30 25920 51262

General Information:
info@akrolithos.gr

Export Department:
export@akrolithos.gr