Ακανόνιστες Πλάκες
Κυβόλιθοι
Πλακάκια Δάπεδου
Δάπεδα 60x60
Βυζαντινά Δάπεδα
Ακανόνιστες Αντικ Πλάκες
Σκάλες
Slabs
Πλακάκια Επένδυσης
Σκαπιτσαριστά
Rock Faces (καπάκια)
Πάνελ πέτρας
Τούβλα
Λιθόπετρες
Πρέκια - Αγκωνάρια
Σκεπόπλακες
Σχάρες πέτρας
Βότσαλα
Deco Uni
Ψηφίδες
Πέτρες Κήπου
Πατήματα Κήπου
Διακοσμητικά Κήπου
Ψησταριές
Ψηφιδωτά
3D Ψηφιδωτά
Πέπλες σε δίχτυ
Μέταλλα & Γυαλάκια σε δίχτυ
Fildisi
Μπορντούρες - Λιστέλο
PREMIUM collection
Νιπτήρες
Home Accessories
  

Κυβόλιθος Πορφυρίτης 10x10x5cm

 Κυβόλιθος Πορφυρίτης 10x10x5cm

ΚΥΒΟΛΙΘΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΤΗΣ

Οι κυβόλιθοι Πορφυρίτης - porfido παράγονται από τα φυσικά πετρώματα πορφυρίτης κατόπιν ειδικής επεξεργασίας με πρέσσες πιέσεως. Οι διαστάσεις τους παράγονται κατόπιν παραγγελίας. Άλλες ονομασίες με τις οποίες διατίθεται το προιόν στην αγορά είναι κυβόλιθοι Porfido, κύβοι πέτρας πορφυρίτης.

Το χρώμα τους είναι κόκκινο - πορφυρό με διάφορες άλλες αποχρώσεις.

ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Οι κυβόλιθοι Πορφυρίτης - porfid τοποθετούνται επάνω σε υπόστρωμα από σκυρόδεμα, σε πάχος μεγαλύτερο από 15cm, οπλισμένο με δυνατό δομικό πλέγμα. Η συγκόλληση τους γίνεται με την χρήση λάσπης τσιμέντου. Οι αναλογίες των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της  πρέπει να ενδείκνυνται για τον σκοπό αυτό. Η αρμολόγηση (το συμπλήρωμα των κενών μεταξύ των κυβολιθων) γίνεται με την ίδια λάσπη. Οι αρμοί δεν πρέπει να έχουν σχισμές ή οπές γιατί μπορεί μέσα από αυτές να εισχωρήσει νερό και με την διάβρωση  και την διαστολή να προκληθούν φθορές και αποκολλήσεις στο πλακόστρωτο. Κατά  την τοποθέτηση προσέχουμε ώστε οι περισσότερο επίπεδες επιφάνειες να είναι από την επάνω ορατή πλευρά και επίσης οπωσδήποτε δεν πρέπει να δημιουργούνται κενά κάτω από τους κυβόλιθους γιατί αυτό τους κάνει ευαίσθητους στο να υποστούν φθορές και σπασίματα. Προσέχετε η λάσπη τσιμέντου να μην λερώνει την επάνω επιφάνεια των κυβόλιθων. Αν αυτό γίνει καθαρίστε τους με σφουγγάρι και νερό πριν στεγνώσει. Η τοποθέτηση των κυβόλιθων πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους έμπειρους τεχνίτες πέτρας.

ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι κυβόλιθοι Πορφυρίτης χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσειςπλακοστρώσεις δρόμων,  πλατειώνγκαράζκαλντερίμια(λιθοστρωτο κ πλακοστρωτο) κτλ  

Κυβόλιθος Πορφυρίτης 10x10x5cm

 
+30 25920 51400 Monday to Friday 08:00 - 18:00
Saturday 08:00 - 15:00
ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΗΠΙΑ
Τ.Κ. 64 100
Τηλ:+30 25920 51151 - 51400
Φαξ:+30 25920 51262

General Information:
info@akrolithos.gr

Export Department:
export@akrolithos.gr