Ακανόνιστες Πλάκες
Κυβόλιθοι
Πλακάκια Δάπεδου
Δάπεδα 60x60
Βυζαντινά Δάπεδα
Ακανόνιστες Αντικ Πλάκες
Σκάλες
Slabs
Πλακάκια Επένδυσης
Σκαπιτσαριστά
Rock Faces (καπάκια)
Πάνελ πέτρας
Τούβλα
Λιθόπετρες
Πρέκια - Αγκωνάρια
Σκεπόπλακες
Σχάρες πέτρας
Βότσαλα
Deco Uni
Ψηφίδες
Πέτρες Κήπου
Πατήματα Κήπου
Διακοσμητικά Κήπου
Ψησταριές
Ψηφιδωτά
3D Ψηφιδωτά
Πέπλες σε δίχτυ
Μέταλλα & Γυαλάκια σε δίχτυ
Fildisi
Μπορντούρες - Λιστέλο
PREMIUM collection
Νιπτήρες
Home Accessories
  

Πέτρα και Πράσινο

 

Αναδημοσίευση από το περιοδικό
Architectural STONE ANNUAL
Εκδότης : BUSINESS DATA ΕΠΕ
Φαβιέρου 24-26 Αθήνα
Τηλ.: 210-5241394

 

        Η πέτρα, σε μορφή βράχου ή κατεργασμένη, χάρη στα φυσικά αισθητικά της χαρακτηριστικά, μπορεί να  ενταχθεί θαυμάσια σε κάθε έργο διαμόρφωσης αστικού τοπίου, ιδιαίτερα, μάλιστα, σε έργα πρασίνου και αναγέννησης φυσικού τοπίου, όπου έχει  αναρίθμητες εφαρμογές. Ανάλογα, μάλιστα, με τη γνώση, τη φαντασία και την ευαισθησία των σχεδιαστών, η πέτρα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία χώρων πρασίνου, όπως είναι για παράδειγμα οι κήποι ,με συνοχή, ενότητα και λειτουργικότητα, που να αποτελούν αρμονική συνέχεια των κτισμάτων που πλαισιώνουν.

       Με  την πέτρα μπορεί κανείς να δώσει ενδιαφέρουσες λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με το ανάγλυφο του εδάφους και τη διαμόρφωση του χώρου, όπως είναι η σύνδεση επικλινών επιφανειών, η οριοθέτηση διακριτών χώρων για συγκεκριμένες χρήσεις , η κατασκευή περιφράξεων, καθιστικών, ο εξωραϊσμός των λιγότερο ελκυστικών σημείων κ.α. Μπορεί ακόμη να προσθέσει επιπλέον ύψος μέσα στο χώρο ενός κήπου , για την ανάπτυξη αναρριχώμενων φυτών και τη δημιουργία καταφυγίων για πουλιά και άλλα ζώα. Ωστόσο, όταν η πέτρα στις διάφορες μορφές της προκρίνεται ως βασικό υλικό για τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, πρέπει, λόγω της φύσης της που κάνει  δύσκολες τις  αλλαγές, να έχει προηγηθεί, πριν από οποιαδήποτε επέμβαση, μια προσεκτική μελέτη με τα απαραίτητα σχέδια. Χρειάζεται, ακόμη, να επιλεγούν σωστά η κατάλληλη πέτρα για την κάθε χρήση, οι προμηθευτές ανάλογα με τις απαιτούμενες ποσότητες, καθώς και ειδικευμένοι τεχνίτες τοποθέτησης , που καλό είναι να συμμετέχουν συμβουλευτικά και στη φάση του σχεδιασμού για την αποφυγή προβλημάτων σε επόμενα στάδια.

       Σε ότι αφορά την επιλογή της πέτρας, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινά κανείς από την τοπική πέτρα, εφόσον υπάρχει, ή από κάποια πέτρα που μπορεί να μεταφερθεί από κοντινή περιοχή για να είναι μειωμένο το κόστος μεταφοράς, εφόσον, βέβαια , οι πέτρες αυτές καλύπτουν τις απαιτήσεις σχεδιαστή και ιδιοκτήτη. Προσοχή, επίσης, απαιτείται στην επιλογή των διαστάσεων της πέτρας, ώστε να εξασφαλίζει μια σωστή αναλογία και αρμονία με τις διαστάσεις του κήπου. Στην περίπτωση βραχοσυνθέσεων, ιδιαίτερα καλαίσθητοι είναι οι μεγάλοι βράχοι, που πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με φυσικές προεξοχές που αναδύονται μέσα από το έδαφος.

 

σελίδα 2 >>  

Πέτρα και Πράσινο

 
+30 25920 51400 Monday to Friday 08:00 - 18:00
Saturday 08:00 - 15:00
ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΗΠΙΑ
Τ.Κ. 64 100
Τηλ:+30 25920 51151 - 51400
Φαξ:+30 25920 51262

General Information:
info@akrolithos.gr

Export Department:
export@akrolithos.gr